Bianca Schoenmakers

Bianca Schoenmakers

Internationaal springamazone Bianca Schoenmakers is al ruim 14 jaar werkzaam als stalamazone bij paardenfokker en –handelaar Hans Dings in Brabantse Heeze. Ze is een bekende naam op regionale wedstrijden en wist menig prijs op ZZ en 1.40 niveau binnen te slepen. De Brabantse heeft een aantal jaar geleden de overstap gemaakt naar het 1.50m niveau en heeft op deze hoogte al verschillende internationale wedstrijden gereden. Net zoals aan Koen Leemans hebben wij ook aan Bianca gevraagd om een stukje te schrijven over het Pinksterconcours van paardensportvereniging het paard van Troje.

Altijd aan het einde van een jaar, wanneer de stalagenda voor het jaar erop bij ons in de kantine gelegd wordt, maak ik al zo'n beetje een globale planning voor het nieuwe jaar.
Ik noteer dan bijvoorbeeld de aangevraagde vrije dagen van collega's en mijzelf en zet mijn favoriete concoursen erin.
Een van die concoursen die genoteerd wordt is dit Pinksterconcours van Rijvereniging Het Paard van Troje.
Nu ik de laatste jaren wat vaker internationaal op concours kan gaan, wordt het inplannen van nationale concoursen soms iets moeilijker. Maar tot nu toe is dit mooie concours gelukkig nog in mijn agenda kunnen blijven staan.

Ik heb ook een soort van geschiedenis met de concoursen op Manege Pullens. Toen ik namelijk nog een heel erg klein Biancske was, reed mijn moeder Nana Oberlander zeer fanatiek NBVR wedstrijden. Ik kan me nog goed herinneren dat ik hier als kleine meid al rondhuppelde en het goed naar mijn zin had.

Verder is voor mij als beroepsruiter het concours rijden een soort hobby binnen mijn beroep. Een concours moet naast interessant ook gewoon leuk zijn om te rijden. En leuk is het hier! Dat begint al als je het terrein op rijdt en ontvangen wordt door vriendelijke parkeerwachters, vervolgens op het secretariaat verwelkomd wordt door vrolijke dames, dan in de ring de fijn te rijden parcoursen voorgeschoteld krijgt en dat je dat altijd voor een groot en enthousiast publiek kunt doen.

En dat enthousiaste publiek zorgt er, samen met de vele mooie prijzen die hier te winnen zijn voor, dat de ruiters er erg op gebrand zijn goed te presteren. Want naast de goed gevulde envelop, zijn er altijd leuke extra prijzen te winnen, wat een goede klassering net even iets extra's geeft.

Na het laatste gereden rondje, doen we meestal nog een rondje. Maar dit keer in de bar. Dat enthousiaste publiek gaat namelijk nog niet naar huis, dus dan gaan mijn groom Jessica en ik nog eventjes een drankje na doen. Ik een biertje en Jessica een cola, want zij mag de vrachtwagen terug naar huis rijden.

Alles bij elkaar geeft dit evenement een ouderwetse sfeer in een modern jasje. Iets wat je nog maar op enkele concoursen kunt vinden en dit concours uniek maakt. Hopelijk kunnen wij ruiters nog jaren van dit concours genieten!

Graag wil ik iedereen veel succes en plezier wensen en hopelijk gaan we weer een prachtige concoursweekend te gemoed.

Gegroet,
Bianca Schoenmakers

Afdrukken