KNHS lidmaatschap in 2016

Het KNHS-lidmaatschap kost vanaf 1 januari 2016 € 20,- per jaar (dat was € 18 in 2015). Nieuw is dat gezinnen een gezinslidmaatschap kunnen afsluiten voor € 60,- per jaar. Alle gezinsleden die op hetzelfde woonadres wonen, kunnen hier gebruik van maken. De staffelkortingen van de startpas zijn ook van toepassing binnen het gezinslidmaatschap.

  • Het verplichte abonnement op de huidige Paard&Sport vervalt . In plaats daarvan krijgen leden gratis 4x per jaar een nieuw paardensportmagazine als onderdeel van het lidmaatschap. Je hoeft het abonnement op Paard&Sport niet op te zeggen, dat gebeurt automatisch.
  • In de loop van 2016 krijgen alle leden een digitale ledenpas via de nieuwe Mijn KNHS app. Leden t/m 12 jaar krijgen een fysieke pas.
  • Ook in 2016 kunnen leden gebruik maken van maandelijkse voordeelacties, korting op evenementen en doorlopend collectief ledenvoordeel. Dit voordeel kan oplopen tot € 1.000,- per jaar. Kijk voor het actuele aanbod op knhs.nl/ledenvoordeel .

Startpassen en startlicenties

Per 1 januari 2016 wordt het aantal startpassen teruggebracht van 67 naar 7. De grootste groep ruiters is hiermee goedkoper uit, ondanks dat sommige startpassen duurder worden. Dat komt door het wegvallen van het verplichte abonnement op Paard&Sport en de nieuwe staffelkorting op startpassen. De belangrijkste wijzigingen:

  • Startpassen die na 1 januari 2016 worden besteld zijn 12 maanden geldig in plaats van een kalenderjaar. Daarnaast komt er een startpas voor 1 maand, 1 week of 1 dag. De ruiter kiest zelf wanneer deze startpas in gaat.
  • De gelimiteerde startpas blijft, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, in 2016 nog bestaan.
  • Wie meerdere actieve startpassen heeft krijgt een staffelkorting op iedere volgende startpas. Ook de universele regeling voor paarden en pony’s blijft bestaan.
  • Voor de disciplines aangespannen sport, mennen en endurance wordt de startpas vervangen door een startlicentie die meer flexibiliteit biedt.

Meer informatie

Over de nieuwe contributiestructuur zijn veel vragen. In deze update van 11 november jl. staat een toelichting op de achtergrond die antwoord geeft op een aantal veel gestelde vragen. Heb je een vraag over jouw persoonlijke situatie, dan kun je alvast de rekenvoorbeelden bekijken of tijdens kantooruren contact opnemen met de KNHS Servicedesk op 0577-408300 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Afdrukken